Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справу Савченко не передадуть колегії присяжних – голова КС РФ

Четвер, 25 лютого 2016, 10:17

Справу українки Надії Савченко не може бути переглянуто за участю колегії присяжних у зв'язку з рішенням Конституційного суду РФ, оприлюдненому 25 лютого.

Про це заявив голова КС РФ Валерій Зорькін журналістам, повідомляє "Интерфакс".

25 лютого російський Конституційний суд визнав такими, що суперечить Конституції РФ, норми кримінально-процесуального кодексу, згідно з якими жінки позбавлені права на суд присяжних.

У постанові йдеться, що позбавлення жінок суду присяжних, передбачене законом для чоловіків від 18 до 65 років, не відповідає принципу юридичної рівності, призводить до дискримінації й обмежує право жінок на судовий захист.

"Якщо справу вже призначено до розгляду за участю колегії суддів, вони так і будуть розглядатися. Якщо ще не призначено, то заявник має право клопотати про розгляд своєї справи за участю присяжних", - сказав голова КС РФ.

"Якщо справа вже розглядається, як у випадку із громадянкою Савченко, вона не підлягає перегляду за участю присяжних", - додав він.

"Ми не розглядали справу Савченко, її скарги не було в Конституційний суд РФ", - заявив Зорькін.

Як відомо, у Росії незаконно судять громадянку України Надію Савченко.

Російське слідство звинувачує її як офіцера Збройних сил України у коректуванні артобстрілу по блокпосту луганських бойовиків, у результаті якого загинули й два російські журналісти – кореспонденти ВГТРК Ігор Корнелюк і Антон Волошин.

Савченко всі звинувачення відкидає.

З липня 2014 року вона перебуває в Росії під вартою. Донецький міський суд Ростовської області продовжив термін утримання під вартою Савченко до 16 квітня 2016 року.

Адвокати Савченко розраховують на оголошення вироку їй у березні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...