На "Інтері" пройде позапланова перевірка

Четвер, 25 лютого 2016, 11:39

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу "Інтер" через трансляцію фільмів, що порушують українське законодавство, а також через інцидент під час сюжету про Небесну сотні.

Таке рішення регулятор прийняв на засіданні в четвер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, за результатами моніторингів Нацрада виявила в ефірі "Інтера" трансляцію фільмів "Верни мою любов", "Легковажна жінка" і "Я буду чекати тебе завжди", вироблених в РФ в 2014 році, що є порушенням українського законодавства (заборона на трансляцію фільмів і серіалів, вироблених в РФ або спільно з російськими продакшн-студіями, після 1 січня 2014 року – ред.).

Крім того, в ефірі телеканалу був продемонстрований фільм "Киянка", який був проведений в СРСР у 1958 році, проте в ньому, як зазначається в рішенні Нацради, є ознаки пропагандистського фільму, що також порушує законодавство про телебачення і радіомовлення.

Нацрада також перевірить телеканал у зв'язку з інцидентом, що стався під час прямого ефіру про Небесну сотні. Тоді програмі "Подробиці тижня" з'явився голос креативного продюсера, громадянки Росії Марії Столярової з нецензурною лексикою.

Столярова опинилась у центрі скандалу після того, як вилаялась під час включення з Майдану, де відбувалось вшанування героїв Небесної сотні.

Після цього Нацрада телерадіо та СБУ заявили, що проведуть перевірку заяв Столярової, яка, крім того, зробила у соцмережах низку одіозних заяв.

У середу "Інтер" повідомив про звільнення Столярової "за згодою сторін".

У той же день її вислали з України із забороною в'їзду на п'ять років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування