Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Держдума РФ не захотіла вшанувати Нємцова хвилиною мовчання

П'ятниця, 26 лютого 2016, 10:10

Депутат Держдуми Дмитро Гудков на засіданні палати в п'ятницю запропонував хвилиною мовчання вшанувати пам'ять політика Бориса Нємцова, убитого рік тому в Москві.

Однак йому пояснили, що дана пропозиція суперечить попереднім домовленостям щодо приведення оголошення хвилини мовчання, повідомляє "Интерфакс".

"Це питання не політики, це питання етики й людського ставлення до людини, яка працювала в Держдумі, була керівником фракції, першим віце-прем'єром, губернатором і депутатом ярославських законодавчих зборів", - сказав Гудков.

Він нагадав, що на суботу призначено "марш пам'яті" Бориса Нємцова, куди, за словами депутата, прийдуть десятки тисяч москвичів і жителів столиці.

Але лідер фракції ЛДПР Володимир Жириновський заявив, що уставанням вшановувати пам'ять потрібно лише в одному випадку, "якщо президент країни оголосив у країні жалобу".

За його словами, є багато хороших людей і сумних подій, про які хочеться пам'ятати. Наприклад, зазначив Жириновський, йому хотілося б ушанувати пам'ять Микити Хрущева, який свого часу викрив культ особи Сталіна.

"Це значно більший внесок в історію нашої країни, ніж Борис Нємцов, але ми ніколи не вшановували якусь річницю його смерті", - заявив політик.

Він нагадав, що в Держдумі вже склалася практика: подібні рішення виносить Рада Думи.

Глава Держдуми погодився з Жириновським: "Так, я хочу підтвердити, справді, така домовленість була, і ми цій практиці слідуємо".

Як відомо, опозиціонера Нємцова вбили неподалік від Кремля 27 лютого 2015 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...