Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До акції проти російських фур долучилися на дорогах Сумщини

Неділя, 28 лютого 2016, 17:26

У ВО "Свобода" заявляють, що 28 лютого активісти міської організації партії розпочали блокаду російських вантажівок та фур на трасі "Київ – Москва" в районі Батурина на Сумщині. 

Про це йдеться у повідомленні "Свободи" у Facebook.

"Свободівці розгорнули блокпост на трасі та облаштували побут. Націоналісти розписують графік чергування та планують цілодобово організувати роботу блокпосту, аби блокувати пересування російських вантажівок територією України", - зазначили у "Свободі".

Також у Свободі заявили, що активісти Жовківської та Львівської "Свободи" продовжують блокаду російського вантажного транспорту в селі Гамаліївка поблизу Львова.

"Станом на 14:40 зупинено уже 10 вантажівок з російськими номерами", - йдеться у заяві ВО.

За даними активістів, на місце події прибули представники поліції, які повідомили, що будуть викликати слідчу групу з Пустомит та документувати процес.

 

"Ситуація загалом спокійна, конфліктів немає", - зазначили у "Свободі".

При цьому активісти додали, що на Закарпатті зафіксовано "аномальну кількість фур із сербськими номерами": "Сербські реєстраційні номери мають 3 із кожних п'яти вантажівок". 

26 лютого лідер ВО Свобода Олег Тягнибок заявив, що акція з блокування руху вантажівок поновилася

Станом на ранок 27 лютого у ВО "Свобода" заявили, що за час акції з блокування проїзду російських вантажних автомобілів територією України чернівецькі свободівці зупинили 14 вантажівок

У "Свободі" заявили, що активісти Рівненської облорганізації відновили блокування транзиту російських вантажівок автошляхами області.

У Міністерстві інфраструктури заявили, що протести активістів проти транзиту вантажного транспорту з російськими номерами відбуваються у двох точках на території України та не заважають руху вантажівок.

27 лютого активісти від ВО "Свобода" зупинили 13 російських вантажівок, які їхали у супроводі поліції, у Сокальському районі (Львівська обл.). 

28 лютого в Овруцькому районі на Житомирщині за 8 км від кордону з Білоруссю учасники протестної акції проти транзиту російських вантажівок територією України зупинили три російські фури.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування