У Криму суд про заборону Меджлісу відклали на тиждень

Четвер, 10 березня 2016, 10:22

Підконтрольний Росії Верховний суд Криму переніс на 17 березня засідання за позовом "прокуратури Криму" про заборону діяльності Меджлісу кримських татар на півострові.

Про це Крим.Реалії повідомив голова ЦВК Курултаю кримських татар Заїр Смедляєв.

"Адвокат подав клопотання про те, щоб перенести засідання з огляду на те, що він не встиг ознайомитися з матеріалами справи. Там великий обсяг, із яким потрібно ознайомитися. Суд клопотання задовольнив", - сказав він.

"Наступне засідання суду відбудеться 17 березня о 9:30", - повідомив Смедляєв. 

7 березня захисту Меджлісу передали документи за позовом, ініційованим призначеним Москвою "прокурором Криму" Наталею Поклонською. Засідання суду було призначено на 10 березня – залишалося менше трьох діб на ознайомлення з матеріалами справи, які нараховують понад 600 сторінок.

3 березня на засіданні Верховного суду Криму про заборону Меджлісу кримськотатарського народу звинувачення зажадало долучити до справи папку документів, які нібито підтверджують, що дії представницького органа кримських татар є "протиправними й екстремістськими".

Керівники Меджлісу прогнозують, що, швидше за все, суд задовольнить вимоги прокуратури.

Кримська правозахисна група закликала міжнародні організації не допустити заборони Меджлісу кримськотатарського народу в анексованому Росією Криму.

В ООН закликали Російську Федерацію не допустити закриття Меджлісу кримськотатарського народу в Криму. 

Євросоюз також висловив занепокоєння намірами заборонити діяльність Меджлісу кримськотатарського народу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...