Адвокат: Здоров'я та життя Савченко покидають її на очах

П'ятниця, 11 березня 2016, 07:27
Савченко виснажена, її стан погіршується
portal.lviv.ua

Вихід української льотчиці Надії Савченко з сухого голодування проходить важко, їй потрібне термінове медичне обстеження.

Про це у своєму Facebook повідомив її адвокат Микола Полозов.

"Надія припинила сухе голодування, але вихід з нього відбувається з важкими ускладненнями.

Вчора її рвало водою, яку вона намагалася пити. Крім цього стан її і без того виснаженого здоров'я стає все гірше", - написав він.

"Позначається стара проблема з камінням у нирках, загострена стресом для організму у вигляді голодування (особливо сухого). Висока температура, яка не спадає вже кілька днів, свідчить, як мінімум, про серйозне запалення внутрішніх органів. Іншими словами, мінімум, що зараз необхідно у терміновому порядку зробити для Надії Савченко - це провести її медичне обстеження", - підкреслив Полозов.

Він нагадав, що Савченко не підпускає до себе російських медиків.

"Як пише сама Надія, тут, у Росії старий ГУЛАГівский принцип "Не вір, не бійся, не проси" став її кредо", - пояснив він.

При цьому він зазначив, що українські медики все ще перебувають в Ростові-на-Дону, але так і не отримали дозволу від російської влади на зустріч і обстеження Надії.

"Савченко терміново потрібно хоча б медичне обстеження для оцінки поточного стану здоров'я, визначення потенційних ризиків і правильного виходу з сухого голодування", - підкреслив він.

Полозов додав, що російський омбудсмен Памфілова не проявляє жодної активності в долі Надії в цей критичний момент.

"На мій суб'єктивний погляд ситуація критична... Здоров'я і життя Надії залишають її на очах. Час закінчується. І всі ми ніколи собі не пробачимо, якщо..." - підсумував він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...