БПП обговорить прем’єра в понеділок. Луценко: "Політика – не футбол"

П'ятниця, 11 березня 2016, 10:37

Фракція "Блок Петра Порошенка" у понеділок, 14 березня, обговорить на своєму засіданні кандидатуру прем’єр-міністра й ідеологію нового уряду.

Про це заявила депутат від фракції БПП Ірина Фріз в ефірі каналу "112 Україна", повідомляє прес-служба БПП-Солідарність.

Засідання фракції розпочнеться о 17:00.

"Позиція прем’єра є зараз на обговоренні. Тому першочергово ми маємо створити коаліцію, яка запропонує переформатування уряду", - заявила Фріз.

Коментуючи слова міністра фінансів Наталії Яресько про те, що нинішній уряд є легітимним, Фріз сказала: "Так, він зараз є легітимним, але цей уряд отримав червону картку від парламенту за звіт щодо річної програми. А це красномовне свідоцтво того, що цьому уряду необхідне переформатування".

"В такому ракурсі ми будемо говорити і про кандидатуру прем’єра, і про ідеологію нового Кабміну, і про те, навколо чого ми будемо дійсно об’єднувати демократичні фракції в парламенті", - заявила Фріз.

У свою чергу, голова фракції БПП Юрій Луценко заявив, що робота прем’єра – не шоу.

"Враховуючи дивну звичку колег з "Народного Фронту" говорити про українську політичну кризу через футбольну термінологію, відповім їм так: Якщо капітан футбольної команди обіцяв вивести клуб у Єврокубок, а натомість вилетів у сільську лігу, він має йти у відставку", - цитує Луценка прес-служба БПП.

"Капітан не може під свист сільських уболівальників заявляти через "Financial Times", що м’яч на полі акціонерів клубу, а його команда – Dream team of Ukraine", - додав голова президентської фракції.

"Взагалі-то, українська політика – не футбол. Робота прем’єр-міністра – не шоу. Ми у війні з (президентом Росії) Путіним, корупцією і олігархами. Час визнати проблеми і діяти", - вважає Луценко.

Як відомо, наступного тижня Верховна Рада повернеться до роботи в сесійному режимі.

Останнім часом активно обговорюється можливість зміни прем’єр-міністра, хоча 16 лютого у Верховній Раді забракло голосів для відставки уряду Арсенія Яценюка, який очолює "Народний фронт".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...