У Путіна зізналися: погрожували збити Турчинова, якщо полетить у Крим

Неділя, 13 березня 2016, 13:59
У Путіна зізналися: погрожували збити Турчинова, якщо полетить у Крим

У 2014-му році на початку анексії Криму Росією тодішній в.о. президента України Олександр Турчинов планував особисто відвідати Крим, однак представники РФ дали йому зрозуміти, що "до Симферополя він не долетить".

Про це в інтерв'ю російському телеканалу "НТВ" заявив член Ради безпеки РФ, повноважний представник президента РФ у "Кримському федеральному окрузі" Олег Белавенцев.

За його словами, Турчинов планував летіти у Крим із спецназом.

"Він збирався вилетіти сюди (у Крим) двома бортами: на одному сам, на іншому - підготовлена група спецназу. Але тут ми, (коли) приймали рішення, нам ніхто не заважав - повідомили: якщо перетне кордон, ми його зіб'ємо", - заявив Белавенцев. 

Також він звинуватив Турчинова в тому, що той "особисто намагався розв'язати громадянську війну в Криму", "направляв на півострів емісарів, які намагалися схилити керівників Криму, в тому числі голову Верховної ради, до невиконання своїх обов'язків, депутатам розсилали СМС з погрозами". 

Як відомо 20 лютого 2014 року офіційно оголошено початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією.

23 лютого 2014 року спікер ВР Олександр Турчинов був обраний в.о. президента України на час до встановлення результатів перевиборів президента у травні 2014 року. Турчинов планував вилетіти до Криму 27 березня, але політ не відбувся.

16 березня 2014 року на території Криму та м.Севастополь відбувся "референдум" щодо статусу півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу.

18 березня у Москві було підписано договір про "приєднання Криму і Севастополя до Росії в якості суб'єктів федерації".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування