Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко: Україна ніколи не визнає судилища над Савченко

Вівторок, 22 березня 2016, 15:18

Україна ніколи не визнає вирок російського суду у справі української льотчиці, народного депутата України Надії Савченко.

Про це йдеться у заяві президента України Петра Порошенка.

"Це було ганебне судилище, яке країна-агресор влаштувала проти українського Офіцера з великої літери, яка, як і належить, боронила свою землю від ворожих зазіхань. Україна ніколи, - ще раз наголошую, ніколи! - не визнає ані цього судилища, ані їхнього так званого вироку, який своєю абсурдністю і жорстокістю свідчить про повернення російської юстиції в часи Сталіна-Вишинського", - заявив Порошенко.

Він зазначив, що проти всіх, хто причетний до переслідування Надії Савченко, Олега Сєнцова та інших громадян України, які незаконно піддаються тортурам на російській території, мають бути запроваджені персональні санкції – як українські, так і міжнародні.

"Я не просто сподіваюся на те, що Надія Савченко повернеться в Україну. Роблю для цього все можливе. І неможливе, здається, теж", - сказав він.

У вівторок, 22 березня, Донецький суд Ростовської області РФ засудив українську льотчицю і депутата Надію Савченко до 22 років ув'язнення в колонії загального режиму і штрафу в 30 тисяч російських рублів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...