Куценко вважає, що Сакварелідзе приїхав в Україну робити політичну кар'єру

Четвер, 24 березня 2016, 17:00

Прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко стверджує, що заяви заступника генпрокурора Давид Сакварелідзе щодо тиску з боку Генпрокуратури неправдиві.

Про це він заявив у четвер на брифінгу.

У своєму виступі Куценко був вкрай емоційним, стверджуючи, що робота Сакварелідзе і його підлеглих є непрофесійною, а його заяви не відповідають дійсності.

"Але робота якась від них (команди Сакварелідзе – ред.) є, ви її відчуваєте? Оце велике питання від нас. Чому людина прибула до нас, чого вона хоче тут робити в Україні? Політичну кар'єру. Таке складається враження у мене як у людини з Майдану, а не звідкілясь!" – сказав він.

Куценко заявив, що команда Сакварелідзе, яка займалася справою "діамантових прокурорів" є непрофесійною. Зокрема, за його словами, у середу засідання суду перенеслося, тому що прокурори забули взяти з собою матеріали справи.

"Ми не втручаємось ніхто, хто знає закон, вони ходять туди самі. Ті, хто були з початку цієї справи. Вони не знають кримінально-процесуального кодексу. На кому відповідальність? На Давіді Сакварелідзе", – заявив він.

Він також зачитав "об'єктивочки" на низку людей з команди Сакварелідзе, згідно з якими ті допустили серйозні порушення. Зокрема, один з них займався справою "автомайданівців" і втратив протоколи, які виписували даішники.

Ще один, за його словами, працював у прокуратурі ще за часів Януковича і співпрацював з офісом сина екс-генпрокурора Артема Пшонки. За словами Куценка, зараз Сакварелідзе пропонує цього прокурора "на високу посаду" в Генеральній інспекції.

Також він назвав виправданим перевірку соцмереж цих людей "де вони там в купальних на пляжі чи в авто дорогих", оскільки це передбачено законом, а соцмережі є важливою частиною життя. За його словами, це показало, що деякі з них живуть не відповідно до декларованих доходів.

Зокрема він назвав члена команди Сакварелідзе Опанасенка, який за декларацією не має жодного майна, але насправді їздить на автомобілі Infiniti і веде "розкішний спосіб життя".

Коментуючи слова Сакварелідзе про провадження проти членів його команди, Куценко запевнив, що таких проваджень не існує, а є лише розслідування за фактами. Він також заявив, що одну з таких справ веде людина, яку Сакварелідзе чомусь пропонує призначити у Генеральну інспекцію.

"Оце є все маніпулювання людською свідомістю українців сьогодні", – впевнений він.

Куценко також порівняв Сакварелідзе з "циганом", який ходить по базарі в за допомогою психологічних маніпуляцій виманює у людей гроші.

Як відомо, раніше Сакварелідзе заявляв, що в Генпрокуратурі продовжуються звільнення слідчих, які вели справу "діамантових" прокурорів.

Генпрокурор Віктор Шокін відмовився пояснювати, чому відбуваються ці звільнення.

Також Сакварелідзе заявляв, що Шокін пов'язаний з "діамантовими прокурорами".

Сакварелідзе і кілька громадських організацій анонсували акцію протесту під ГПУ проти звільнення їхньої команди.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News