Стан здоров’я Савченко становить небезпеку життю – МЗС

П'ятниця, 25 березня 2016, 19:18

Стан здоров’я української льотчиці Надії Савченко, незаконно засудженої в Росії, значно погіршився і становить небезпеку життю.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України.

"МЗС України висловлює рішучий протест у зв’язку із продовженням утримання незаконно засудженої російською владою громадянки України Надії Савченко, що зумовило значне погіршення стану її здоров’я і становить небезпеку життю", - сказано у повідомленні.

Обурення дипломатів викликає "безпідставна відмова російської сторони у дозволі на відвідання утримуваної Надії Савченко кваліфікованими українськими лікарями".

На думку МЗС, це свідчить про намагання російської влади приховати реальний стан здоров’я ув’язненої та ввести в оману світове співтовариство щодо задовільного самопочуття.

"Вкотре заявляємо, що за існуючих умов утримання незаконно засудженої Надії Савченко, відповідальність за стан здоров’я та її життя несе російська сторона", - сказано у заяві.  

МЗС України звернулося до російської сторони невідкладно надати дозвіл на відвідання Надії Савченко українськими медиками і негайно звільнити її, як це передбачено Мінськими домовленостями, підписантом яких є також Російська Федерація.

"Закликаємо міжнародну спільноту продовжити тиск на Російську Федерацію задля збереження життя незаконно засудженої громадянки України Надії Савченко та повернення її на Батьківщину", - зазначили у відомстві.

Як відомо, 22 березня, Донецький міський суд Ростовської області засудив Савченко до 22 років колонії.

Українська правда  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News