Мін'юст: Заяви Лукаш про компенсацію Януковичу - витвір її уяви

Субота, 26 березня 2016, 16:40

Жодних рішень Суду ЄС про стягнення на користь екс-президента Віктора Януковича та його оточення з України не існує в природі.

Про це 26 березня заявили у Мін'юсті у відповідь на заяву екс-міністра юстиції України Олени Лукаш. 

"Жодних рішень Європейського суду про стягнення на користь Януковича та його оточення з України хоча б однієї копійки, не кажучи вже про 6,3 мільйона гривень, не існує в природі. Так само як і рішень немайнового характеру проти України на користь вказаних осіб",- йдеться у повідомленні.

"(Інформація), розповсюджена представницею влади часів Януковича, є не більше ніж втіленням бажань адвокатів біглого Президента та хворобливої уяви пані Лукаш. Усі ці фантазії, так само як і інші схожі заяви прибічників колишньої влади, переслідують лише одну єдину мету – всіма можливими засобами відбілити представників злочинного режиму Януковича та забезпечити їх реванш і повернення до владних кабінетів", - заявили у відомстві. 

У Мін'юсті додали, що "готові відверто поспілкуватися з Януковичем відносно його претензій, якщо він особисто прибуде до України".

Як зазначає Європейська правда, попри твердження Мінюсту, насправді суд ЄС ухвалював проміжне рішення, за яким Україна має компенсувати частину витрат адвокатів Януковича. Це рішення доступне на сайті суду ЄС.

Однак у публічному доступі наразі відсутні рішення, які б підтверджували суму виплати. Сума, названа Оленою Лукаш, видається явно  завищеною.

Як відомо, раніше Лукаш заявила, що суд ЄС нібито зобов'язав Україну відшкодувати позовні витрати в сумі 6 млн 378,4 тис. грн екс-президенту Віктору Януковичу і двом його синам - Олександру і Віктору (покійному), у справі щодо оскарження введених проти них Євросоюзом майнових санкцій.

До списку санкцій ЄС входять колишній президент України Віктор Янукович і його старший син Олександр Янукович. Молодшого сина екс-президента,  Віктора, який загинув у 2015 році,  було виключено з "чорного списку".

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування