Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Шокіна заявили, що мітингом під ГПУ Сакварелідзе порушив законність

Неділя, 27 березня 2016, 16:18

Прокурор Одеської області, заступник Генпрокурора Давід Сакварелідзе та деякі його підлеглі порушили законність, анонсуючи та беручи участь в акції протесту під ГПУ проти звільнення їхньої команди.

Про це на брифінгу 27 березня заявив прокурор ГПУ Владислав Куценко. 

"З боку Сакварелідзе та деяких його підлеглих відбулося порушення законності. Відповідно до закону про прокуратуру, прокурор... не може брати участь у акціях, мітингах, страйках. Це заборонено нормами кодексу прокурорської поведінки, іншими нормативними актами", - зазначив він. 

"Ми звертаємося до усіх наших колег з закликом неухильно дотримуватися норм законодавства. Прокурори завжди були поза політикою і повинні лишатися поза політикою. Прокурор не має права мітингувати, ініціювати проведення акцій", - заявив Куценко. 

"Події, подібні до акції, яка відбулася, розхитують правоохоронну систему, і не сприяють стабілізації ситуації в країні", - додав він. 

"Ми дамо правову оцінку діям організаторів мітингу та його учасників. Думаю, на наступному тижні буде певна реакція з боку ГПУ", - зазначив Куценко. 

Як відомо, раніше Сакварелідзе і кілька громадських організацій анонсували акцію протесту під ГПУ проти звільнення їхньої команди.

Сакварелідзе заявляв, що у ГПУ продовжуються звільнення слідчих, які вели справу "діамантових" прокурорів. Також Сакварелідзе заявив про ділові зв'язки генпрокурора і "діамантових" прокурорів.

У свою чергу Віктор Шокін відмовився пояснювати, чому відбуваються ці звільнення.

Акція на підтримку Сакварелідзе та звільнених слідчих і прокурорів відбулася під стінами ГПУ 25 березня. 

Наталія Нечай, УП 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування