Луценко про прем'єріаду: основні вимоги НФ виконано, хтось чіпляється за крісла

Неділя, 27 березня 2016, 23:14
Луценко про прем'єріаду: основні вимоги НФ виконано, хтось чіпляється за крісла
УНІАН

Три основні умови "Народного фронту" для зміни уряду виконано, 29 березня Арсеній Яценюк міг би у будь-який спосіб оприлюднити заяву про відставку, після чого буде підписано коаліційну угоду і внесено кандидатуру нового прем’єра.

Про це в ефірі телеканалу "Інтер" заявив голова фракції БПП Юрій Луценко, повідомляє прес-служба партії.

"Як відомо, Яценюк заявляє, що він піде за умови, що буде кандидат у прем’єри і у нього буде 150 голосів, до яких приєднається "НФ", а також у нього буде програма, яку підтримає суспільство і наші міжнародні партнери", - нагадав Луценко. 

Він повідомив, що від імені найбільшої фракції до парламенту внесено кандидатуру Володимира Гройсмана як можливого очільника коаліційного уряду.

"У понеділок відбудуться засідання усіх фракцій і ми очікуємо рішення і БПП, і "Батьківщини", а вона попередньо готова підтримати Гройсмана на посаду прем’єра, і "Народного фронту", яка, отримавши всі умови, які були виставлені фракцією, має визначитися завтра", – додав Луценко.

"29 березня Яценюк міг би поставити на голосування свій вотум довіри або в інший спосіб оприлюднити заяву про відставку, після цього ми могли би підписати коаліційну угоду і внести кандидатуру нового прем’єра. У середу цей кандидат міг би провести консультації із фракціями, а у четвер ми б проголосували за новий склад уряду", – зазначив він.

"Тепер вся країна може пересвідчитися, хто чіпляється за крісла. Якщо "НФ" знайде ще причини, чому на цьому тижні це голосування не може відбутися, я особисто вийду з коаліції і думаю, що не менше ста моїх колег зроблять те саме", - заявив Луценко. 

Як відомо, на посаду глави уряду обговорюються кандидатури Наталії Яресько та Володимира Гройсмана.  Гройсман назвав декількох осіб, з якими хотів би працювати в уряді: "Це, наприклад, Іван Міклош, віце-прем'єр і міністр фінансів Словаччини..., це Юлія Ковалів, яка працює першим заступником міністра економіки, Максим Нефьодов".

Президент Петро Порошенко заявляв, що склад нового уряду має бути проголосований 29 березня та чекає на кандидатуру прем’єра від ради коаліції, пообіцявши прийняти будь-яку.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування