Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Геращенко - "Самопомочі": Ви профукали Кривий Ріг, продалися "регіоналам"

Вівторок, 29 березня 2016, 11:47

Депутат "Блоку Петра Порошенка" Ірина Геращенко звинуватила представників партії "Самопоміч" у провалі перевиборів у Кривому Розі й попросила вибачення за них у жителів міста.

Після виступу депутата Єгора Соболєва вона звернулася до колег із "Самопомочі":

"Дуже уважно ми прослухали ваші виступи щодо ситуації в Кривому Розі і заяви про те, що начебто ці ганебні результати виборів у Кривому Розі – а наша фракція повністю підтримала голосування про перевибори там, і не виставила нашого кандидата задля того, щоб ваша політична сила змогла узгоджено там показати результат. І тепер ми почули, що начебто всіх жителів Кривого Рогу купили".

"Ми хочемо вибачитися за такі слова перед жителями Кривого Рогу, тому що насправді це чудова і чесне місто, де живуть чудові і чесні люди, які значно більше гідні, значно порядніші, значно професійніші й значно більше антикорупційні, аніж ті люди, які висунули кандидата, який не мав жодних шансів перемогти", - заявила Геращенко.

"Влаштували шоу, не дали іншим членам коаліції висунути єдиного кандидата – і, вибачте, будь ласка, профукали місто "регіоналам". І це повністю ваша відповідальність", - додала депутат.

Вона перепросила у виборців за поведінку політиків:

"А ми перед жителями Кривого Рогу за вас вибачаємося. Що ви навіть не змогли сьогодні знайти слова вибачення за те, що ви влаштували в парламенті, за те, як ви зганьбилися там, кого ви туди висунули, і ще й сьогодні ви в усьому звинуватили жителів Кривого Рогу, які начебто продалися "регіоналам".

"Та це ви продалися "регіоналам", висунувши такого ганебного кандидата", - заявила Геращенко.

Раніше Єгор Соболєв заявляв, що чинний мер Кривого Рогу Юрій Вілкул виділив перед виборами 160 тисяч гривень із бюджету – і виборці отримали по 500 гривень допомоги.

"Комітет виборців України" та "Опора" також називали ці виплати і безкоштовне підвезення виборців до дільниць непрямим підкупом.

Як відомо, "Самопоміч" найбільше вимагала перевиборів у Кривому Розі після того, як восени мером оголосили висуванця "Опозиційного блоку" Юрія Вілкула.

Однак кандидат у мери Кривого Рогу від "Самопомочі" Семен Семенченко на позачергових виборах 27 березня відчутно поступився Вілкулу-старшому.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування