Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд визнав законним арешт пенсії Азарова - ГПУ

Середа, 30 березня 2016, 11:11

Апеляційний суд Києва визнав законним арешт коштів на пенсійному рахунку екс-прем’єр-міністра Миколи Азарова в Ощадбанку

Таке рішення суд ухвалив 29 березня, повідомляє Генеральна прокуратура.

"Апеляційний суд Києва погодився з доводами прокурора управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Генеральної прокуратури та підтвердив, що накопичені на банківському рахунку для пенсійних виплат кошти є предметом, на який може накладатися обмеження в розумінні ст. 170 КПК України, та визнав їх арешт законним", - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що 4 лютого 2016 року Апеляційний суд Києва скасував ухвалу слідчого судді від 21.12.2015, якою накладено арешт на пенсію (грошові виплати) підозрюваного Азарова, який утік із України у 2014 році.

Своє рішення суд обґрунтував тим, що згідно зі ст. 1 закону "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" пенсія – це щомісячна пенсійна виплата в солідарній системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, яку отримує застрахована особа, а відтак, не є майном, що перебуває у власності особи, а тому не може бути арештована відповідно до вимог ч. 6 ст. 170 КПК України.

"З метою забезпечення можливої конфіскації належного підозрюваному майна 24 лютого 2016 року за клопотанням Генеральної прокуратури слідчим суддею Печерського районного суду знову накладено арешт на кошти Азарова, що зараховувались на його банківський рахунок як пенсійні виплати", - нагадує ГПУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування