Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соболєва "попросили" з засідання фракцій

Четвер, 31 березня 2016, 13:06

Єгора Соболєва попросили залишити спільне засідання фракцій "БПП "Солідарність" та "Самопоміч" через критику президента.

Про це Соболєв повідомив журналістам у кулуарах парламенту в четвер.

"Через мою критику мене попросили вийти. Вони мали на увазі мої висловлювання, що президента України треба гнати, як вигнали Януковича", - зазначив він.

"Я сказав, що якщо тут є люди, які вважають, що не можуть зі мною говорити, я вийду, це для мене не проблема. Разом зі мною вийшли Павло Костенко і Андрій Журжій", - зазначив Соболєв.

За його словами, вийти з зали його попросили Ірина Луценко, Ніна Южаніна та Іван Мельничук.

"Його запитали,чого ж ти сюди явився, якщо президента з Януковичем порівнюєш. Він сказав, що вибачатися не буде і готовий піти... Ну і пішов", - зазначив кореспонденту УП один із народних депутатів БПП.

Водночас Соболєв додав, що "Самопоміч" не збирається заходити в нову коаліцію.

"Насправді ця зустріч була ініційована нами, бо ми хотіли пояснити наші вимоги, пропозиції, де ми могли знайти спільну мову з іншими частинами парламенту", - зазначив нардеп.

"Самопоміч буде в опозиції, але може укласти угоду з прем'єр-міністром і коаліцією про те, які рішення можна спільно приймати", - додав він.

Як відомо, виступаючи у Раді перед голосуванням за відставку генпрокурора Віктора Шокіна, Соболєв заявив, що разом із Шокіним треба "гнати і Порошенка".

Пізніше заступник голови фракції БПП Олексій Гончаренко повідомив журналістам, що зустріч фракцій БПП і "Самопоміч" закінчилася безрезультатно.

"Ми запитали у колег їхню позицію по коаліції і уряду... Вони відповіли, що в коаліцію вони не йдуть, а готові за якихось умов підписати якусь угоду, що вони є партнерами коаліції. Коаліції меншості, уряду меншості", - цитує Гончаренка "Інтерфакс-Україна".

Депутат також зазначив, що пропозицій, про які говорили представники "Самопомочі", "немає в українській Конституції".

Роман Кравець, Валентина Романенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...