Акції на підтримку Савченко. 8 березня – хода у Києві та Львові

Понеділок, 7 березня 2016, 14:33

8 та 9 березня плануються акції на підтримку української льотчиці й народної обраниці Надії Савченко, яку незаконно судять у Росії.

Так, 8 березня жінки-парламентарі проведуть акцію "Свободу Надії", повідомляє депутат від БПП Ірина Фріз у Facebook.

"У вівторок, 8 березня, в Міжнародних день жіночої солідарності, МФО "Рівні можливості" проведуть акцію "Свободу Надії". Українські жінки хочуть бачити депутата Надію Савченко у Верховній Раді, а не за ґратами, у в'язниці російського Сибіру", - сказано в повідомленні.

"Народні депутати України, члени уряду, діячі культури, журналісти, правозахисники, представники міжнародних організацій та громадськість об’єднаються аби висловити свою підтримку Надії Савченко та вимагатимуть від Володимира Путіна негайного звільнення ув’язненої", - пояснила Фріз.

У день Міжнародної жіночої солідарності члени МФО "Рівні можливості" закликають жінок світу "підтримати незламну Надію та висловити протест щодо сфабрикованої справи та незаконного ув'язнення громадянки України".

8 березня о 12 годині у Києві та Львові буде організовано ходу громадян.

У Києві учасники акції зберуться на Повітрофлотському проспекті, 6 (біля Міністерства оборони – вхід зі сторони стадіону) і вирушать колоною до посольства РФ.

У Львові збір охочих – біля пам'ятника Шевченку на площі Свободи, звідти вони вирушать до консульства Росії.

Прихильники Савченко планують озвучити вимоги до президента РФ Володимира Путіна і висловити свою підтримку ув’язненій Надії напередодні оголошення рішення суду.

Адвокат українки Микола Полозов закликав світову спільноту підтримати Надію Савченко 9 березня, коли очікується заключне засідання суду над нею в Ростові-на-Дону

Як відомо, 6 березня у центрі Києва, у Харкові, в Одесі та Запоріжжі пройшли акції на підтримку української льотчиці, незаконно ув'язненої в Росії Надії Савченко.  У Києві посольство РФ закидали яйцями.

7 березня у стлиці мітинг продовжився, хоч і малолюдний.

Пройшли мітинги на підтримку Савченко і за кордоном, зокрема – у Гельсінкі (Фінляндія), в Антверпені (Бельгія) і в Торонто (Канада).

Сьогодні в Торонто пройшов мітинг на підтримку Савченко.Велика подяка організаторам. #FreeSavchenko

Posted by Antonina Kumka on Sunday, March 6, 2016

Понад 2000 осіб, зокрема відомих діячів та інтелектуалів, підписали петицію на IPetitions із вимогою до російської влади негайно звільнити Надію Савченко.

Офіційно Україна звернулася з листом до країн ЄС і США з проханням посилити тиск на Росію для звільнення Надії Савченко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування