У Москві затримали двох людей, які вийшли підтримати Савченко

Середа, 9 березня 2016, 14:43

Працівники поліції у центрі Москви затримали двох учасників акції на підтримку української льотчиці Надії Савченко, яку незаконно судять у Росії.

Як повідомляє кореспондент "Новой газеты", близько 15:00 за Москвою (14:00 за Києвом) кілька людей із плакатами вийшли до пам'ятника маршалу Жукову на Манежній площі й оголосили, що починають пікет на підтримку української льотчиці.

За словами учасників акції, вони планують пройти центром столиці РФ із плакатами на підтримку українки Савченко. У пікеті також бере участь підозрюваний у кількаразовому порушенні закону про мітинги активіст Марк Гальперин.

Після того, як активісти підійшли до будівлі Державної думи РФ й розгорнули транспаранти, працівники поліції скрутили двох пікетувальників і відвели їх в автозак. Інші активісти продовжують пікет.

Напередодні під час акції проти кримінального переслідування Савченко російська поліція затримала у центрі Москви 35 осіб. Ще на день раніше було затримано п'ятьох активістів, які влаштували пікет на підтримку Савченко біля будівлі ФСБ на Лубянській площі.

Як відомо, Савченко незаконно вивезли до Росії і судять там за звинуваченням у причетності до смерті російських журналістів у зоні бойових дій на сході України.

3 березня суд над нею в Ростові-на-Дону (РФ) закрився, не давши їй виступити – і Савченко оголосила сухе голодування, хоча й до того трималася на воді.

9 березня суд заслухав її останнє слово й оголосив, що вирок почнуть зачитувати 21 березня. Українка заявила, що продовжує сухе голодування.

Її захист назвав умовою виходу з сухого голодування Савченко гарантії того, що відбувати покарання українку відпустять на батьківщину.

Суд у Ростові-на-Дону відмовив у допуску українських медиків і генконсула до Надії Савченко, також суд не дає їй побачитися з сестрою та мамою.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування