Вірменія закликала Росію не продавати зброю Азербайджану

Неділя, 10 квітня 2016, 03:40

Прем'єр-міністр Вірменії Овік Абрамян закликав Росію не продавати зброю Азербайджану.

Про це повідомляє російське інформаційне агентство ТАСС.

У той же час, як заявив вірменський прем'єр, це питання є внутрішньою справою Росії.

"Було б добре, якби (росіяни) не продавали (зброю), але це їхня справа, їм вирішувати, - сказав в суботу Абрамян, виступаючи в Гюмрі. - Ми закликали і закликаємо (Росію), щоб не продавали зброї".

"Росія - наш стратегічний союзник, але наш народ з великим болем сприймає, що Росія продає зброю Азербайджану", - додав прем'єр Вірменії.

Раніше прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що Росія не перестане постачати озброєння Азербайджану й Вірменії, навіть якщо воно використовується в конфлікті між двома цими країнами.

Як відомо, у ніч із 1 на 2 квітня у Нагірному Карабасі після багаторічної перерви поновилися бої між азербайджанськими й вірменськими військовими. За три дні боїв і обстрілів загинули десятки людей.

5 квітня Азербайджан і Вірменія домовилися про перемир'я в Нагірному Карабасі. Однак уже наступного дня сторони конфлікту звинуватили одна одну в порушенні угоди, продовженні обстрілів і заявили про нові втрати.

Була також домовленість про те, що 8 квітня діятиме "режим тиші" з 15:00 до 20:00 для того, щоб знайти й вивезти тіла загиблих.

Нагірний Карабах, автономія у складі кордонів Азербайджану, більшість населення якої становлять вірмени, в односторонньому порядку проголосив незалежність після війни 1988-1994 років, у результаті чого Азербайджан втратив контроль над регіоном.

У Баку вважають, що цей регіон окупувала Вірменія.

"Незалежність" Нагірного Карабаху формально не визнає жодна держава.

Хоча в 1994 році було підписано Бішкекський протокол, на підставі якого Азербайджан, Вірменія й Нагірний Карабах домовилися про припинення вогню, на лінії зіткнення час від часу спалахують конфлікти.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News