У "Самопомочі" кажуть, що підтримають нового прем'єра за однієї умови

Понеділок, 11 квітня 2016, 00:45

Фракція "Самопоміч" готова розглянути підтримку кандидатури нового прем'єра і складу уряду за умови, якщо буде гарантія непроведення дострокових виборів. 

Про це у коментарі в ефірі телеканалу NewsOne заявив  лідер фракції "Самопоміч" Олег Березюк, говорячи про майбутній розгляд у ВР кандидатури нового глави уряду. 

"Дочасні вибори, які можуть статися  - це дестабілізуючий момент для країни, а запобіжником їх проведення має стати закон про вибори до Верховної Ради на пропорційній основі за відкритими списками та відставка ЦВК",  - пояснив Березюк.

Він нагадав, що "Самопоміч" вимагала відставки чинного уряду та "якісного призначення нового Генпрокурора". 

"Бачимо, що ми рухаємося до цієї мети, тому точно будемо голосувати за закон, який би не допустив дострокові вибори, будемо голосувати за закони, які будуть робити економіку прозорою", - додав Березюк. 

При цьому він заявив, що "Самопоміч" не буде голосувати за існуючі поправки до Конституції, які вже внесено до ВР, бо "вони суперечать філософії розвитку держави і здоровому глузду". 

Також Березюк заявив, що "фактично державою управляє олігархічно-комерційний клуб", а коаліція, яку створюють у парламенті фракції БПП і Народний фронт - "не на двох, а на більше, оскільки саме ці фракції відображають інтереси цих людей (з "клубу" - УП).  

Він додав, що фракція "Самопомочі" є "ледь не єдиною незалежною від олігархів опозиційною силою", яка буде конструктивно співпрацювати з  новим прем'єром і урядом. 

Як відомо, 10 квітня глава уряду Арсеній Яценюк заявив, що подає у відставку з посади прем'єра. При цьому Яценюк наголосив, що парламентська фракція Блоку Петра Порошенка висунула на посаду глави уряду Володимира Гройсмана, якому він готовий передати повноваження.

Українська правда 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування