Нідерланди хочуть поговорити про зміни до Угоди Україна-ЄС

Четвер, 14 квітня 2016, 04:44
Нідерланди хочуть поговорити про зміни до Угоди Україна-ЄС

Нідерланди хочуть обговорити із партнерами у ЄС можливість внесення змін до Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Про це заявив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте під час дебатів у нідерландському парламенті, передає голландський суспільний мовник NOS.

Рютте повідомив, що уряд Нідерландів розглядав три варіанти подальших дій за підсумками референдуму – ігнорувати його, відмовитись від ратифікації, або спробувати внести зміни в Угоду.

Якщо ми зараз відкличемо акт про ратифікацію, ми втратимо наш квиток для обговорення суттєвих змін до угоди з Україною", - сказав голландський прем'єр.

Рютте звернувся до парламенту Нідерландів з проханням надати уряду певний час для вирішення цього питання і дві коаліційні партії країни дали на це свою згоду. 

Як відомо, на консультативному референдумі у Нідерландах 6 квітня проти Угоди про асоціацію України з Євросоюзом проголосували 61% голландців, які прийшли на дільниці.

У зв’язку з цим, прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що його країна не може продовжити ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС за умови, коли значна частина нідерландців проголосувала проти документа.

Уряд Нідерландів дасть оцінку результатам референдуму щодо угоди про асоціацію Україна-ЄС до вересня цього року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування