Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС рішуче протестує проти призупинення діяльності Меджлісу

Четвер, 14 квітня 2016, 12:09

Міністерство закордонних справ протестує проти рішення колабораційної "прокуратури Криму" призупинити діяльність Меджлісу кримськотатарського народу.

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій прес-службою МЗС.

"Міністерство закордонних справ висловлює рішучий протест у зв’язку з так званим рішенням окупаційної прокуратури на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим призупинити діяльність Меджлісу кримськотатарського народу", - йдеться в коментарі.

МЗС назвав це рішення черговим кроком у ланцюгу злочинів російської окупаційної влади проти представників кримськотатарського народу, корінного народу Криму.

Україна закликала усі демократичні країни світу вимагати від держави-окупанта невідкладно припинити масові порушення фундаментальних прав і свобод на півострові; надати доступ до тимчасово окупованої АРК міжнародним організаціям для проведення постійного моніторингу ситуації з правами людини; об’єднати зусилля з метою деокупації Криму.

Як повідомлялось, голова окупаційної прокуратури Криму Наталія Поклонська прийняла рішення про призупинення діяльності Меджлісу кримських татар.

Це рішення буде діяти до винесення рішення Верховного суду Криму за позовом Поклонскої.

Раніше вона зажадала визнати Меджліс екстремістською організацією, зараз позов знаходиться в стадії розгляду.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування