Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС закликало РФ невідкладно пустити до Савченко українських лікарів

П'ятниця, 15 квітня 2016, 23:12

Міністерство закордонних справ України закликає російську сторону невідкладно допустити українських лікарів до незаконно засудженої у РФ Надії Савченко.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

Відомство висловило "рішучий протест у зв’язку з черговою відмовою російської сторони у наданні дозволу на зустріч Віри Савченко з її сестрою, незаконно утримуваною російською владою громадянкою України Надією Савченко, яка продовжує безстрокове сухе голодування".

"Такі дії представників російської сторони суперечать положенням чинного законодавства РФ щодо порядку надання дозволу на побачення рідних з ув’язненими та розцінюються як такі, що спрямовані на приховування від суспільства реального стану здоров’я Надії Савченко", - вважають в МЗС.  

"Незважаючи на численні звернення української сторони щодо надання дозволу на допуск до ув’язненої українки українських лікарів та консулів, а також її вкрай важкий стан здоров’я, російська сторона як і раніше надає негативну відповідь", - сказано у заяві.

МЗС України засудило такі дії російської сторони та наголосило на "необхідності забезпечення невідкладного допуску українських лікарів до Надії, можливість відвідання її рідними та консулами".

Дипломати також закликали "виконати раніше заявлені вимоги щодо її звільнення та повернення в Україну відповідно до норм міжнародного права та Мінських домовленостей".

"Вчергове наголошуємо, що Російська Федерація несе пряму відповідальність за життя та здоров’я народного депутата України, члена Парламентської Асамблеї Ради Європи Надії Савченко", - заявили у відомстві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування