Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Керрі закликав Лаврова звільнити Савченко і інших заручників

Субота, 16 квітня 2016, 05:50

Держсекретар США Джон Керрі в телефонній розмові з главою російського МЗС Сергієм Лавровим закликав Росію негайно звільнити українську військовослужбовця Надію Савченко.

Про це повідомляє BBC.

"З приводу України секретар Керрі закликав Росію припинити насильство по всій лінії зіткнення, повністю дотримуватися Мінських угод і негайно звільнити Надю Савченко і всіх інших заручників", - повідомляється на сайті Держдепартаменту США.

У той же час на сайті російського дипломатичного відомства повідомляється лише те, що в ході розмови "розглядалися актуальні міжнародні питання, включаючи ситуацію з конфліктами на Донбасі і навколо Нагірного Карабаху".

У четвер після прямої лінії президент Росії Володимир Путін розповів, що Москва і Київ знаходяться в контакті з питання про можливий обмін Надії Савченко, засудженої російським судом до 22 років колонії.

Крім того, як повідомляють представники МЗС двох країн, Керрі висловив протест з приводу прольоту російського Су-24 над есмінцем "Дональд Кук", а Сергій Лавров підкреслив, що "вичерпні роз'яснення з цього приводу були дані по лінії міністерства оборони Росії".

Представник російського військового відомства раніше охарактеризував реакцію США як хворобливу - при тому, що, за його словами, "принцип свободи судноплавства есмінця ВМС США зовсім не скасовує принцип свободи повітроплавання російських повітряних суден".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: