Адвокат: Савченко розглядають як єдиний варіант обміну на ГРУшників

Понеділок, 18 квітня 2016, 05:18
Адвокат: Савченко розглядають як єдиний варіант обміну на ГРУшників

Засуджена у Росії до 22 років колонії українка Надія Савченко розглядається як єдиний варіант обміну на затриманих російських спецпризначенців Алєксандра Алєксандрова і Євгєнія Єрофєєва.

Про це в ефірі Громадського повідомив адвокат Ілля Новіков.

"За моїми даними, хоч і не офіційними, але я їм довіряю, для них двох – ось такий обмін – це єдиний потенційний обмін за умови, що суд винесе обвинувальний вирок. Ніхто інший, крім Савченко, в якості кандидатури на їх звільнення не розглядається", - заявив Новіков.

З його слів, для обміну інших засуджених в Росії українців обговорюються інші кандидатури.

"Так, є інші політв'язні в Росії - Сенцов, Солошенко, Кольченко та багато інших, але для їх обміну в України є інші кандидатури, які поки широко публічно не обговорюються, але вони є, вони існують", - додав він.

Адвокат також розповів, що прилетів до Києва на суд щодо російських спецпризначенців, оскільки від їх вироку залежить наскільки обмін буде можливий найближчим часом.

"Завтра у нас буде вкрай важлива подія, яка стосується Надії Савченко не на пряму, вона не частина її справи, але це частина її історії. Завтра Київський суд винесе вирок двом російським офіцерам - Алєксандрову та Єрофєєву. Вони обговорюються як основні кандидатури на обмін. І від того, яким завтра буде вирок, якою буде реакція, якою буде позиція сторони захисту, будуть вони подавати апеляційну скаргу або не будуть, в які строки це все станеться - від цього всього дуже сильно залежить те наскільки цей обмін в цьому форматі буде можливий найближчим часом", - пояснив Новіков.

Як відомо, у справі російських ГРУшників Голосіївський районний суд планує 18 квітня оголосити вирок.

Державне обвинувачення вимагає 15 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Російські військовослужбовці попросили суд визнати їх невинними.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування