Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Оприлюднено проміжний звіт про причини катастрофи "Боїнга" в Ростові

Четвер, 21 квітня 2016, 03:41

У Росії Міждержавний авіаційний комітет у проміжному звіті за підсумками розслідування катастрофи "Боїнга" в Ростові-на-Дону підтвердив, що катастрофа сталася в результаті пікірування через віддачу пілотами штурвала від себе, але не встановив мотивів цих дій.

Про це повідомляє російський "Интерфакс".

"На висоті 900 метрів одночасно з черговою віддачею штурвала від себе стабілізатор літака був відхилений на пікірування з мінус 2,5 градуса до плюс 2,5 градуса, внаслідок чого літак з набору висоти приблизно 1000 метрів перейшов в зниження з реалізацією вертикального перевантаження до мінус однієї одиниці. Наступні дії екіпажу не дозволили запобігти зіткненню літака із землею", - йдеться в звіті.

Однак мотиви дій пілотів в звіті не пояснюються.

При цьому в документі наголошується, що комісія з розслідування серед іншого планує вивчити психоемоційний і фізіологічний стан членів екіпажу з урахуванням даних про режим праці та відпочинку.

Раніше повідомлялося, що "Боїнг" в Ростові міг розбитися через сварку між пілотами.

Як відомо, внаслідок катастрофи літака Boeing 737-800, який виконував рейс з Дубай в Ростов-на-Дону, загинули 55 пасажирів та сім членів екіпажу, серед загиблих також - 8 громадян України, у т.ч. сім'я з 5-річною дитиною.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: