Петренко: Україна розглядає різні механізми повернення Савченко

Четвер, 21 квітня 2016, 20:39

Українська сторона направила до Мін'юсту РФ запит про видачу народного депутата України, льотчиці Надії Савченко, проте можливі й інші механізми її повернення на батьківщину.

Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко, відповідаючи на питання агентства "Інтерфакс-Україна".

"Відправили (запит - ред.), і зараз ми ведемо комунікації", - сказав він.

При цьому міністр підкреслив: "Ми не виключаємо, що можуть бути інші механізми її повернення".

"Подача запиту не виключає вирішення цього питання (про повернення Савченко в Україну - ред.) дипломатичними або політичними механізмами", - підкреслив міністр.

За його словами, є кілька механізмів: "Цей механізм для того, щоб не витрачати час, тому що він досить бюрократичний, і я вже озвучував, що повернення за Конвенцією передбачає певні бюрократичні процедури і певний тривалий термін, тому ми направили туди (в РФ) спецзв'язком запит. Але подача цього запиту не позбавляє можливості сторони, якщо буде знайдено якесь політичне рішення, застосувати інший механізм повернення, умовно кажучи, політичний", - пояснив глава Мін'юсту.

20 квітня Мін'юст РФ отримав від міністерства юстиції України запит про надання документів, необхідних для передачі засудженої в Росії української громадянки Надії Савченко Києву для подальшого відбування покарання.

Донецький міський суд Ростовської області 22 березня визнав українського військовослужбовця і депутата Надію Савченко винною у вбивстві російських журналістів Ігоря Корнелюка і Антона Волошина групою осіб за попередньою змовою з мотивів ненависті і ворожнечі та засудив її до 22 років колонії загального режиму.

Суд також визнав її винною в замаху на вбивство і в незаконному перетині кордону РФ.

Савченко свою провину заперечує.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування