Аксьонов розповів про "кримінальний" Меджліс і "анексію" Криму Україною

П'ятниця, 22 квітня 2016, 15:21

Ватажок окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов вважає, що Меджліс кримсько-татарського народу "довгі роки був клановою напівкримінальною структурою, яка намагалася зруйнувати мир в Криму".

Про це він заявив ТАСС, коментуючи заклик держдепартаменту США скасувати заборону діяльності Меджлісу на півострові.

"Ніколи Меджліс не був "демократичним інститутом", як висловився пан (Джон) Кірбі (глава прес-служби держдепартаменту США – ред.). Завжди, в тому числі, і в роки української анексії Криму, він був замкнутою клановою напівкримінальною структурою, яка обслуговує політичні та комерційні інтереси вузького кола осіб. Не випадково цей "демократичний інститут" вперто уникав офіційної реєстрації, демонстративно порушуючи закон, між іншим, український теж. Протягом майже чверті століття Меджліс намагався зруйнувати мир і міжнаціональну згоду в Криму", – вважає Аксьонов.

Він також вважає слова представників Меджлісу про захист інтересів кримських татар "нахабною брехнею", такою ж, як "слова американських чиновників про захист демократії".

"Американські господарі намагаються врятувати свій проект, який вони називають "демократичним інститутом". Але демократія тут ні при чому. У чому вона полягає? В блокадах півострова, які влаштовує Меджліс за підтримки київської влади, щоб позбавити кримчан води, електрики, заморити їх голодом? У спробах залякати населення півострова? У політичному шантажі влади, яким Меджліс займався десятиліттями? А заклики розпалити війну в Криму – це теж демократія?" – задався питанням Аксьонов.

Як відомо, 13 квітня окупаційний прокурор Криму Наталія Поклонська повідомила про призупинення діяльності Меджлісу кримськотатарського народу на території півострова. За її словами, Меджлісу забороняється користуватися всіма державними і муніципальними ЗМІ, проводити публічні масові заходи, використовувати банківські вклади і взагалі проводити будь-яку роботу.

До цього Поклонська звернулася у підконтрольний Росії Верховний суд Криму з позовом про заборону діяльності Меджлісу, у березні почався процес за даним позовом. Судовий розгляд цієї справи триває.

Керівники Меджлісу прогнозують, що, швидше за все, суд задовольнить вимоги прокуратури. Генпрокуратура України повідомила про відкриття кримінального провадження за фактом незаконного заборони діяльності Меджлісу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування