Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Громадські організації заступилися за Аласанію

П'ятниця, 22 квітня 2016, 16:45

П'ять громадських організацій висловили обурення зверненням Національної спілки журналістів до прем’єр-міністра з вимогою звільнити Зураба Аласанію з поста гендиректора Національної телекомпанії України.

Відповідна заява Центру демократії та верховенства права, Інституту масової Інформації, ГО "Телекритика", Фундації "Суспільність" та "Інтерньюз-Україна" опублікована на сайті ІМІ.

На думку організацій, таке звернення НСЖУ є "черговою спробою загальмувати реформу суспільного мовлення".

"Адресні звинувачення, що висуваються саме в бік керівника НТКУ, не лише не ґрунтуються на фактичному стані справ в ході реформи суспільного мовлення, але і підтверджують декларативність заяв про підтримку реформи суспільного мовлення з боку НСЖУ", – йдеться у заяві.

Організації також детально описали стан справ навколо реформування суспільного телебачення та радіо та спроби цьому завадити шляхом різних саботажів і додали, що вважають "неприпустимими заяви, які під гучними гаслами діалогу і порозуміння приховують амбіції окремих осіб".

"Ми наголошуємо, що реформа суспільного мовлення є ключовою реформою в медіа-сфері. І саме завдяки зусиллям керівництва НТКУ реформа реалізується попри всі фактичні і штучно створені перешкоди. Ми наголошуємо, що саме обрання правління Національної суспільної телекомпанії України буде яскравою і неупередженою оцінкою діям Зураба Аласанії", – підкреслюється у заяві.

Як відомо, раніше зверненням НСЖУ з вимогою звільнити Аласанію обурився міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Медіаексперт Наталія Лігачова вважає таке звернення спробою загальмувати Суспільне мовлення, а сам Аласанія припустив, що спроби змінити керівництво Національної телекомпанії можуть бути спрямовані, серед іншого, на те, щоб приховати розкрадання в компанії за колишніх керівництв.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...