Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Меджліс продовжить діяльність за межами Криму - Джелял

Вівторок, 26 квітня 2016, 16:46

Перший заступник голови Меджлісу Наріман Джелял висловив упевненість, що Меджліс кримськотатарського народу продовжить свою діяльність за межами Криму.

Про це він пише у вівторок в своєму Facebook.

"Меджліс в Криму заборонили. Ми цього очікували. Але я впевнений, що Меджліс кримськотатарського народу продовжить свою діяльність за межами Криму.
Ті ж, хто залишається в Криму, думаю, визначаться зі своєю подальшою долею і зобов'язаннями взятими на площі в Хансараї в 2013 році ", - пише він.

У той же час Джелял висловив подяку адвокату Джемілю Темішеву, Еміні Авамілєвій, адвокатам Правозахисного центру "Меморіал", юристам Української Гельсінської групи з прав людини, експертам в галузі прав корінних народів, а також колегам і простим співвітчизникам за допомогу і підтримку.

Як повідомлялося, 26 квітня суд в анексованому Росією Криму ухвалив заборонити діяльність Меджлісу кримськотатарського народу.

Джелял пообіцяв, що члени Меджлісу подаватимуть апеляцію і шукатимуть усі можливі шляхи для європейського суду.

Як відомо, заборону організації ініціювала скандально відома ставлениця Кремля на посаді "прокурора Криму" Наталія Поклонська.

18 квітня Мін'юст Росії вніс Меджліс кримськотатарського народу в перелік громадських і релігійних об'єднань, діяльність яких зупинена в РФ "в зв'язку зі здійсненням ними екстремістської діяльності".

Цей крок засудили Україна, ряд міжнародних організацій та правозахисників.

Кримські татари вважають це переслідуванням і утиском прав корінного народу Криму за прихильність кримських татар ідеї Криму в складі України і опір російській анексії.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що питання про заборону діяльності Меджлісу кримських татар на півострові є "внутрішніми російськими питанням", і Росія не має наміру прислухатися до "рекомендацій" ззовні.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...