Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Геращенко: бойовики зірвали обмін заручників до Великодня

Середа, 27 квітня 2016, 17:16

Обмін заручників між Україною і представниками бойовиків, який мав відбутися до Великодня, остаточно зірвано.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала представник України на мінських переговорах Ірина Геращенко.

"Ми наполягали на їхньому звільненні до Великодня і готові були передати іншій стороні 50 людей... Але... До сьогодні ані ОБСЄ, ані В. Медведчук, що також працює в гуманітарній групі, ані я, ані СБУ не отримали жодної відповіді на наші списки і пропозиції! Жодної. А сьогодні все було підло зірвано", – написала вона.

За словами Геращенко, спершу сепаратисти вимагали обговорювати тему газу, потім заявили, що вони дадуть відповіді на пропозиції України після свят, не раніше 12 травня.

"Потім заявили, що вимагають звільнити терористів, причетних до терактів в Одесі і Харкові, а натомість нам передадуть список заручників, в якому нам відомо тільки 7 прізвищ, і немає всіх тих героїв, за звільнення яких ми боремося вже рік", – обурилася вона.

"Вкидали все нові і нові домашні заготовки, відкидали всі пропозиції звільнити бодай 7 заручників, яких вони готові передати. Так і не надали, попри обіцянку, відповідь по затриманому співробітнику ООН і по релігієзнавцю І. Козловському, відкинули всі ініціативи по важкохворих", – додала Геращенко.

Вона нагадала, що ще 20 квітня всі сторони – ОБСЄ, Росія і навіть бойовики підтримали ініціативу України про звільнення 25-50 людей до Великодня.

Геращенко додала, що попросила дозволити заручникам подзвонити до Великодня своїм рідним.

Як відомо, раніше влада Білорусі відмовлялася пускати Геращенко в країну, а після втручання українського МЗС дала їй лише тимчасовий дозвіл на в'їзд.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування