Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Мінкультури відбулися перестановки, через які сперечалися Кириленко та Нищук

Середа, 27 квітня 2016, 20:37

Кабінет Міністрів провів кадрові перестановки в Міністерстві культури, через які 20 квітня виникли суперечки на першому засіданні нового уряду на чолі з Володимиром Гройсманом.

Як повідомляється на сайті уряду, розпорядженнями Кабміну в середу був звільнений за власним бажанням заступник міністра культури з питань європейської інтеграції Андрій Вітренко і призначена першим заступником міністра Світлана Фоменко.


Згідно з інформацією, на засіданні Кабміну 20 квітня віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко повідомив, що міністр культури Євген Нищук запропонував звільнити трьох осіб

"Усі ці звільнення, на мою думку, сумнівні, але одне особливо шкідливе та неефективне – про звільнення заступника міністра з питань євроінтеграції Андрія Вітренка. Мотивів фактичних, як мінімум я, як член уряду, не бачу ніяких", - зазначив він.

У свою чергу Нищук сказав, що на це місце пропонується Світлана Фоменко, яка, за його словами, є професіоналом і колись пройшла конкурс.

"Вона пройшла співбесіду з віце-прем'єром з євроінтеграції Іванною Климпуш-Цинцадзе, і може пройти співбесіду на уряді", - повідомив він.

Климпуш-Цинцадзе, у свою чергу, висловила повну підтримку призначенням Фоменко.

Кириленко звернув увагу, що немає ніякого внесення нової кандидатури, а є лише подання на звільнення Вітренка.

"У людини кілька років стажу лише в Брюсселі в Європарламенті. Підписано угоду "Креативна Європа", це частина його роботи, вперше в листопаді прибув єврокомісар із питань культури, підписані угоди з Грузією і Литвою. Якщо є бажання розбомбити повністю це міністерство культури, то звільніть хоча б трьох з чотирьох, а не чотирьох з чотирьох. Мають бути мотиви, а не просто чиєсь бажання", - заявив віце-прем'єр.

Він також пояснив, що зі зміною міністра його заступники не звільняються автоматично, а лише за власним бажанням.

"Якщо ми говоримо про те, що вендету потрібно один одному влаштувати, то давайте, я тоді приймаю цей виклик, і ми влаштовуватиме вендету на кожному засіданні уряду щодо кожного питання. Але якщо ми, як домовлялися, хоч трохи йдемо назустріч один одному, як я вже зробив один раз, то давайте якось враховувати позиції інших членів уряду", - закликав Кириленко.

Нищук наголосив, що ніякої "вендети" немає, і рішення ухвалено виключно виходячи з професійних моментів. "Заради чистоти експерименту претендент Світлана Фоменко готова прийти сюди, і можна для порівняння заслухати обох. Це настільки професійна людина, що це буде відчутно одразу", - запропонував він.

Після цього прем'єр-міністр Гройсман запропонував наразі зняти це питання з розгляду. "Ми знайдемо правильне рішення і винесемо узгоджену пропозицію, щоб не створювати проблеми там, де її немає", - сказав він.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...