Адвокат: Шустер не підозрюваний, а свідок

Четвер, 28 квітня 2016, 11:56

Журналіст Савік Шустер для отримання дозволу на роботу в Україні надавав довідку МВС про відсутність судимостей чи порушених проти нього справ, заявляє адвокат Ярослав Романчук.

У кримінальному провадженні Державної фіскальної служби Шустер проходить як свідок, запевняє він, оприлюднюючи правову позиція захисту "Савік Шустер Студія" у Facebook.

Тому він називає рішення Київського центру зайнятості про анулювання дозволу на роботу від 25 квітня "нікчемним".

"Рішення, яке ґрунтувалося на неправдивій інформації, повинно бути скасовано", - заявляє адвокат.

Щодо звинувачень із приводу "ухилення від сплати податків" із кредиту, який, за даними ДФС, Шустер не повернув вчасно, Романчук зазначає, що кредитна угода укладалася за межами України і оподатковуватися ці кошти тут не мали

"Договір фінансового кредиту укладений у 2008 році між резидентом Кіпру і Савіком Шустером, громадянином Канади. Даний кредитний Договір не реєструвався в Національному Банку України", - заявляє адвокат Шустера.

"Цей договір дійсний на сьогоднішній день, він не припинений і термін позовної давності застосовуватися не може, прощення боргу кредитором також не було", - зазначає він.

За словами Романчука, ці кошти бралися в кредит для придбання будинку в Італії.

"Правовідносини між двома суб'єктами відбувалися за межами території України. Кошти на придбання будинку надходили на рахунок Савіка в Італії, гроші в Україну не заходили. Податкова перевірка з цього питання не проводилася. Податкові зобов'язання з податку на доходи фізичних осіб не нараховувалися, так як об'єкт оподаткування не виникав", - заявляє він.

"Кримінальне провадження за цим фактом відкрито на підставі заяви народного депутата України. Процесуальний статус Савіка Шустера в цьому кримінальному провадженні значиться як свідок, підозру про злочин йому ніхто не пред'являв", - вказує адвокат.

Романчук нагадує, що особа не є звинувачуваною до пред'явлення їй звинувачення у вчиненні злочину.

"На сьогоднішній день це правовідносини між резидентом Кіпру і Савіком Шустером, громадянином Канади, які ніяк не пов'язані з державою Україна", - наголошує адвокат, який є керуючим партнером Міжнародного правового центру EUCON.

Як відомо, 25 квітня гендиректору ТОВ "Савік Шустер Студія" Савіку Шустеру анулювали дозвіл на роботу в Україні, бо він нібито надав неправдиві дані щодо відсутності справ і судимостей. Згодом це рішення призупинили до з'ясування обставин справи.

Державна фіскальна служба заявляла, що розслідує кримінальне провадження стосовно Шустера і щодо посадових осіб ТОВ "Савік Шустер Студія" за фактом "умисного ухилення від сплати податків". За даними ДФС, Шустер в 2008 році отримав на валютний рахунок кредит у 1,34 млн євро і не повернув його позикодавцю в обумовлений термін.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:06
У російських судах рекордна кількість справ про дезертирство − розвідка Британії
12:01
фотоРосійські війська з артилерії обстріляли середмістя Куп’янська
11:43
Легендарний чеський хокеїст: Допустити росіян на Олімпіаду – це все одно, що надіслати їм тисячу літаків чи танків
11:40
фотоСтолицю Греції накрив помаранчевий пил з пустелі Сахара
11:35
Більш ніж половина новобудов в Україні мають судові процеси щодо земельних ділянок
11:33
ВАКС конфіскував у голови окупаційної адміністрації Запоріжжя 5 літаків, квартири та судно
11:32
Нащадки данського магната продають його унікальну колекцію: вони чекали на це 100 років
11:18
Українці стали у 6 разів частіше дарувати автомобілі
11:06
відеоДрони СБУ уразили дві нафтобази у Смоленській області РФ - джерело
11:05
У Бундестазі вимагають від Шольца дати Taurus Україні після схвалення допомоги Сенатом США
Усі новини...