Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Аласанія сподівається, що за 3-4 роки скоротить штат НТКУ вполовину

Четвер, 28 квітня 2016, 15:20

Гендиректор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія розраховує, що за 3-4 роки чисельність її співробітників удасться скоротити наполовину.

Про це він сказав в інтерв'ю "Фокусу", коментуючи спроби звільнити його, докори в масових звільненнях і ситуацію навколо "Суспільного мовлення".

Аласанія зазначив, що восени з'явиться юридична особа "Нацiональна суспiльна телекомпанiя України".

"НТКУ – уже не тільки один канал, який ви знаєте, як УТ-1, а потім "Перший національний", а 28 каналів, включаючи обласні, плюс супутниковий – "Культура", плюс Національне радіо – це все мовить і працює", - додав він.

Аласанія сказав, що зараз у НТКУ працює 8 300 осіб.

"Більша частина з них – просто "соняшники", яких не існує в природі. Ви знаєте державну систему оплати: 1400 гривень. Щоб платити людині хоча б 3 тисячі, потрібно тримати одну порожню ставку. Це те, що потрібно скорочувати, чому страшно пручаються: в останні дні саме це й відбувається – накат НСЖУ і т.д.", - сказав він

"Говорять про страшні скорочення, яких за два роки не було жодного разу. Я не зміг. Державна система взагалі дихати не дає, ти не можеш звільнити людину. Три місяці будеш із ним мудохатися, а вона через суд легко поновиться", - заявив Аласанія.

"Місяць тому у мене вчергове поновився заступник, звільнений мною в 2014 році. Я не буду з ним працювати, він не вміє працювати. І так з усіма", - поскаржився він.

Аласанія планує "терпляче, раз за разом" звільняти 3-5% співробітників. "Це не підпадає під визначення масових скорочень", - сказав він.

На думку голови НТКУ, таке переформатування може розтягнутися на 3-4 роки. "За ідеєю, зрештою компанія має наполовину здутися, і то буде забагато", - заявив він.

"За великим рахунком, річ не у цифрах, наприклад, на BBC працює понад 20 тисяч людей. Річ у виробленні продукту. Зараз у середньому обласна компанія виробляє близько 45 секунд продукту на добу, потрібно – десь 2,5 хвилини для хорошого контенту. Це теж ніде й ніяк не заповнить добу, але центральна компанія купує достатньо, решту ми їм дамо", - сказав він.

"Ми збираємося створити тренінговий центр, дамо людям можливість перевчитися. Потім усіх протестуємо і лише тоді будемо скорочувати тих, хто не тягне. Ідемо таким довгим шляхом", - підсумував Аласанія.

Говорячи про опір співробітників "Укртелефільму" входженню в структуру "Суспільного" (НСТУ), він сказав, що працівників "дурять" – але депутати "знайшли вихід": вирішили, що "Укртелефільм" зможе приєднатися до НСТУ, коли завершаться суди по ньому.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування