Захист Литвинова готує нові позови: проти голови СК РФ та "Росії-1"

Четвер, 28 квітня 2016, 16:12

Захист українця Сергія Литвинова, котрого в Росії засудили до 8,5 років колонії суворого режиму, готує позов на ім’я голови  Слідчого комітету Російської Федерації про матеріальну компенсацію у сумі 1 мільйона рублів. 

Про це розповів адвокат Литвинова Віктор Паршуткін на брифінгу в четвер в кризовому центрі в Києві.

Йдеться про незаконне утримання Сергія Литвинова у російських в’язницях з 20 серпня 2014 року до 8 липня 2015 року.

Оскільки, як пояснив адвокат, у той період Литвинов був за гратами виключно за звинуваченнями у військових злочинах, які згодом "провалилися", і звинувачення були зняті.

Паршуткін подаватиме також позов проти телеканалу "Росія-1" та Дмитра Кисельова про захист честі та гідності Литвинова.

"Саме цей телеканал і Дмітрій Кісєльов були найактивнішими і найбільш колоритними у шельмуванні Литвинова як карателя", – заявив адвокат.

Паршуткін наголошує, що справа проти Литвинова є особливою серед справ інших "в’язнів Кремля", оскільки лише йому були висунуті звинувачення у вчиненні фундаментальних суто військових злочинів – масові вбивства, каральні операції та використання заборонених методів ведення війни.

Крім того, як зазначив Паршутін, Сергій Литвинов "є звичайною людиною з села, ще й з розумовими вадами розвитку".

Як відомо, 19 квітня 2016 року в Росії винесли вирок проти ще одного громадянина України - Сергія Литвинова. Його засудили до 8,5 років колонії суворого режиму.

Спочатку Росія назвала Литвинова бійцем батальйону "Дніпро-1" і звинуватила у масових убивствах і зґвалтуваннях на Луганщині, потім ці звинувачення зняли і звинуватили його у розбої.  

Захист оскаржив вирок і почав готувати позов до Європейського суду із прав людини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування