Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Гладковський не бачить конфлікту інтересів через свій офшор

Вівторок, 10 травня 2016, 19:29

Заступник секретаря РНБО Олег Гладковський ( в минулому – Свинарчук) заперечує наявність конфлікту інтересів у зв'язку з тим, що він є власником компанії Teckford Investments Financial Corporation, створеної для залучення інвестицій в розвиток автомобільного бізнесу корпорації "Богдан".

Про це заявили у прес-службі корпорації з посиланням на слова Гладковского, передає "Інтерфакс-Україна".

"Компанія була заснована мною під час перебування бізнесменом, абсолютно легально з дотриманням всіх вимог законодавства. Для її відкриття мною була отримана ліцензія НБУ, пройдена перевірка СБУ", - передали слова Гладковського у прес-службі.

"У чому сьогодні сенсація? Про існування цієї компанії все знали, і документи про мою власності в цій компанії з 2007 року перебувають в СБУ", - повідомив Гладковський через прес-секретаря корпорації "Богдан".

За його словами, компанія Teckford Investments Financial Corporation була заснована як для залучення інвестицій (в ті роки корпорація "Богдан" активно інвестувала в будівництво автозаводу в Черкасах і автобусно-тролейбусного заводу в Луцьку), але і для захисту цього бізнесу від рейдерських атак.

"На сьогодні ніякого конфлікту інтересів не існує. Відразу після призначення мене на держслужбу я вийшов з усіх органів управління всіх компаній. Я не приймаю ніяких управлінських рішень і відійшов від справ бізнесу. Так, я залишаюся одним з акціонерів підприємств корпорації "Богдан", власником кількох компаній, що не заборонено законом", - підкреслив Гладковский, додавши, що управління як в цій компанії, так і в інших здійснюється абсолютно незалежними людьми.

Як відомо, 9 травня журналісти опублікували гігантський масив інформації про офшори, які належать людям у різних країнах, у тому числі і вищим чиновникам.

У списку була і інформація про бізнес-партнера президента Порошенка Олега Гладковського, який тепер призначений заступником секретаря РНБО та головою міжвідомчої комісії, яка контролює експорт зброї.

Ця офшорка записана на прізвище Свинарчук, яке друг президента носив до 2014 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування