В НАБУ кажуть, що Ляшко лукавить про офшорні запити

Четвер, 12 травня 2016, 18:18

В НАБУ запевняють, що на всі запити з боку депутатів Радикальної партії щодо офшорів українських чиновників була вчасно надана відповідь.

Про це йдеться у повідомленні бюро на сайті Facebook.

У відомстві зазначили, що "всупереч інформації, поширеній сьогодні паном Ляшком, що НАБУ нібито протягом останнього місяця не відповіло на депутатські звернення членів фракції Радикальної партії, хочемо відзначити, що на обидва депутатські звернення, які надійшли до Бюро протягом останнього місяця від представників цієї фракції, депутатам були надані відповіді у встановлений законом термін".

У заяві вказується, що 15 квітня 2016 року з депутатським запитом щодо офшорів звернувся нардеп-"радикал" Ігор Попов. 4 травня НАБУ відповіла Попову офіційну відповідь, що

"уся інформація про "Панамські документи", оприлюднена у ЗМІ і доступна НАБУ з інших джерел, буде перевірена аналітиками та детективами Бюро, в результаті чого будуть вжиті відповідні заходи".

На звернення іншого нардепа-"радикала" Олега Купрієнка щодо "декларування недостовірної інформаці" міністром фінансів Олександром Данилюком бюро відповіло 6 травня 2016 року.

"Заявнику було надіслано офіційну відповідь, що для притягнення до кримінальної відповідальності за ст. 366-1 необхідно довести факт подання недостовірних відомостей до електронної декларації, форму якої має затвердити Національне агентство з питань запобігання корупції", - йдеться у повідомленні.

"Відтак, поки в Україні не впроваджений інститут електронного декларування, у НАБУ немає підстав для початку кримінального провадження відносно чиновників за цією статтею", - сказано у повідомленні.

Водночас у заяві сказано, що Ляшко і решта депутатів можуть задати усі питання директору НАБУ Артему Ситнику під час парламентських слуханнь на тему "Стан реалізації засад антикорупційної політики в Україні", які пройдуть 18 травня.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...