БПП у Раді очолить Гринів - джерело

Четвер, 12 травня 2016, 21:37
БПП у Раді очолить Гринів - джерело

Фракцію БПП у Верховній Раді очолить її нинішній заступник голови Ігор Гринів.

Про це йдеться у статті "Прокурорський бліцкриг. Як Луценко став генеральним прокурором", опублікованій на "Українській правді".

З посиланням на джерела у БПП зазначається, що Гринів має стати "формальним лідером".

А неформальним главою фракції буде Ігор Кононенко, якого у четвер поновили на посаді першого заступника голови фракції.

"На нього покладуть задачу координувати роботу усіх внутрішніх груп у БПП, які між собою погано ладнають", - йдеться у статті.

Водночас, як пише "Інтерфакс-Україна" новопризначений генпрокурор і колишній глава фракції БПП Юрій Луценко у четвер заявив, що на засіданні фракції у п'ятницю буде призначеною нового керівника.

Відповідаючи на питання, чи може новим главою фракції стати перший заступник керівника Ігор Кононенко, Луценко заявив: "можу спростувати це як чорний піар. Пан Кононенко точно не буде керівником фракції, тому що він категорично цього не хоче".

Як відомо, 3 лютого 2016 року міністр економічного розвитку і торгівлі Абромавичус заявив про рішення подати у відставку через відсутність підтримки та активну протидію проведенню його командою реформ.

Міністр звинуватив народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Ігоря Кононенка у блокуванні роботи МЕРТ і чиненні тиску.

Антикорупційне бюро у квітні заявило, що не знайшло фактів незаконного впливунардепа з фракції БПП і одного з найближчих соратників президента Ігоря Кононенка на екс-міністра економічного розвитку і торгівлі Абромавичуса.

Водночас згідно з даними розслідування "панамського архіву", Кононенко пов'язаний з офшорами.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування