Від БПП на погоджувальній раді говорить Кононенко

Понеділок, 16 травня 2016, 11:43

Фракцію БПП на погоджувальній раді представляє Ігор Кононенко, якого повернули на посаду першого заступника глави фракції у день призначення Юрія Луценка генпрокурором.

Так, Кононенко під час погоджувальної ради сидить на місці Луценка та висловлює позицію фракції на засіданні.

Як відомо, 12 травня Верховна Рада 264 голосами підтримала поданняпрезидента Петра Порошенка про призначення лідера фракції БПП Юрія Луценка генеральним прокурором.

Глава держави прямо на засіданні ВР підписав указ про призначення Луценка генеральним прокурором, після чого парламент достроково припинив депутатські повноваження Луценка.

Як повідомляли джерела "Української правди", фракцію БПП у Верховній Радіможе очолити її нинішній заступник голови Ігор Гринів.

Співрозмовники УП у фракції відзначали, що Гринів повинен стати "формальним лідером".

А неформальним главою фракції буде Ігор Кононенко, якого в четвер відновили на посаді першого заступника голови фракції.

3 лютого 2016 року міністр економічного розвитку і торгівлі Абромавичус заявив про рішення подати у відставку через відсутність підтримки та активну протидію проведенню його командою реформ.

Міністр звинуватив народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Ігоря Кононенка у блокуванні роботи МЕРТ і чиненні тиску.

Антикорупційне бюро у квітні заявило, що не знайшло фактів незаконного впливунардепа з фракції БПП і одного з найближчих соратників президента Ігоря Кононенка на екс-міністра економічного розвитку і торгівлі Абромавичуса.

Водночас згідно з даними розслідування "панамського архіву", Кононенко пов'язаний з офшорами. Кононенко відкидає звинувачення.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування