Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Наступне засідання у справі Кернеса відбудеться 30 травня

Понеділок, 16 травня 2016, 20:58

У Київському райсуді Полтави у справі Харківського міського голови Геннадія Кернеса підсудний без дозволу демонстративно залишив залу зі словами "Мені це набридло", але незабаром повернувся.

Така була реакція Кернеса на харківську активістку, яка під час допиту свідків почала знімати процес на відео, повідомляє Укрінформ.

"Мені це набридло, я залишаю суд", - зазначив Кернес, заявляючи, що "ця жінка" не вперше втручається у хід судового процесу і коментує його.

Після оголошеної суддею перерви Кернес з вибаченнями повернувся до зали.

Адвокати Кернеса тут же подали клопотання про притягнення активістки до відповідальності за порушення порядку, прохаючи накласти на неї штраф і заборону на відвідування суду.

Прокурор Ганилов просив суддю попередити активістку про неприпустимість порушення порядку у суді. В результаті, суддя видалив активістку із залу.

Суд продовжив допит свідків звинувачення.

Зокрема, свідок Васильєв надав свідчення проти Кернеса, чиї люди свого часу затримали й побили потерпілих Олександра Кутяніна й Сергія Ряполова. Кернес, у свою чергу, пообіцяв поскаржитися генпрокуророві Юрієві Луценку на держобвинувача за його "навідні" запитання свідкові.

Наступне засідання суду призначене на 30 травня.

Як відомо, невідомі 25 січня 2014 року напали на учасників ходи на підтримку Євромайдану в Харкові.

Того ж дня депутат Харківської облради від "Батьківщини" Іван Варченко заявив про викрадення двох активістів Євромайдану - Олександра Кутяніна та Сергія Ряполова "після того, як вони знімали номери автомобілів "друзів Кернеса" біля готелю "Національ".

Пізніше відділ зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Харківській області повідомив, що інформація про викрадення активістів Євромайдану не підтвердилася.

2 березня 2015 року Кернесу повідомили про підозру у незаконному позбавленні волі або викрадення людини, катуванні, погрозі вбивством.

25 квітня у Київському суді Полтави проти Кернеса виступив народний депутат Антон Геращенко, який підтвердив достовірність подій 25 січня 2014 року під час харківського євромайдану.

На суді Кернес і його охоронці не визнають провини. Їм загрожує до 15 років в'язниці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування