Юристи заперечують, що фонд Порошенка вивів 4 млн євро в офшори

Четвер, 19 травня 2016, 00:58
 Юристи заперечують, що фонд Порошенка вивів 4 млн євро в офшори

Фонд "Прайм Ессетс Капітал", бенефіціаром якого є президент Петро Порошенко, не здійснював грошових переказів за кордон, як йдеться в програмі "Слідство. Інфо".

Про це Українській правді повідомили юристи Авеллум і ICU, які відповідали за передачу активів Порошенка в довірчу власність компанії Ротшильд.

"Насправді, як це було неодноразово наголошено публічно, мова йде про те, що 25 березня 2016 року в акціонерний капітал кіпрської компанії була передана її частка в компанії "Рошен". Саме ця частка і була оплатою за акції кіпрської компанії", - зазначають юристи.

Вони стверджують, що "при цьому іноземні банківські рахунки не відкривалися, обігу грошових коштів не було, і передача акцій відбувалася в рамках процедури передачі активів Петра Порошенка в довірчу власність компанії Ротшильд".

Юристи також заявили, що фонд "Прайм Ессетс Капітал" ще на початку року звернувся в Нацбанк України і Міністерство економіки, де повідомили, що при здійсненні такого внеску ліцензії на інвестування за кордон отримувати не потрібно.

"Тому твердження авторів програми "Слідство.Інфо" про нібито виведення за кордон 3 926 160 євро не відповідає дійсності.

18 травня програма "Слідство.Інфо" опублікувала розслідування, в якому говориться, що фонд Порошенка "Прайм Ессетс Капітал" вивів за кордон 4 мільйони євро. Автори програми стверджують, що знайшли відповідні документи на грецькій мові.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News