Можливість обміняти Савченко з'явиться через кілька днів – Геращенко

Четвер, 19 травня 2016, 11:22

Після вступу в силу вироку суду російським спецназівцям Євгену Єрофеєву і Олександру Александрову відкриється шлях для повернення в Україну Надії Савченко.

Про це на брифінгу у Верховній Раді в четвер заявила перший віце-спікер, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я хочу вас проінформувати, що після 20 травня набирає чинності вирок офіційно проти тих двох російських ГРУшників, які приїхали на територію України вбивати українців, і ми сподіваємося, що вступ в силу вироку також відкриє шлях для того, щоб найближчим часом наша колега, героїня України Надія Савченко також повернулася в Україну", – сказала вона.

Вона нагадала, що на території Російської Федерації на сьогоднішній день перебуває 112 українських політв'язнів.

Також, за словами Геращенко, згідно з інформацією СБУ, в заручниках у бойовиків на даний час перебуває 112 осіб – це військові і цивільні.

У той же час захист російських спецназівців – адвокат Єрофеєва Оксана Соколовська і адвокат Александрова Валентин Рибін – в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили, що вирок набуває чинності 23 травня з урахуванням перекладу тексту вироку на російську мову.

Вони також зазначили, що станом на 19 травня апеляції на вирок не подавалися.

Як відомо, за словами міністра юстиції України Павла Петренка, обмін Савченко на ГРУшників можливий. У свою чергу глава російського Мін'юсту заявив, що його відомство працює над видачею Савченко Україні, а не над обміном, хоча також не виключив ймовірність обміну.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування