Суд заборонив НАБУ доступ до переписки людини Грановського на ОПЗ

Четвер, 19 травня 2016, 14:14

Солом'янський суд Києва заборонив Національному антикорупційному бюро використовувати Viber-переписку члена правління Одеського припортового заводу Ольги Ткаченко як доказ у кримінальному провадженні.

Як стало відомо, відповідне рішення суддя Олександр Бобровник прийняв ще 23 лютого.

Видання "Наші гроші" нагадує, що Ткаченко є людиною скандального депутата від БПП Олександра Грановського, який є соратником "сірого кардинала" президента Петра Порошенка – Ігоря Кононенка.

Телефон Ткаченко був вилучений НАБУ під час обшуку на ОПЗ ще минулого року у рамках розслідування справи про можливу корупцію при продажі заводом британській компанії Newscope Estates Limited карбаміду на 1,63 млрд гривень з 5% знижкою.

У поданні НАБУ вказувалось, що ця переписка у Viber "може свідчити про подальший рух грошових коштів – компанією Newscope Estates Limited, а також причетність службової особи ПАТ "Одеський припортовий завод".

Однак суддя вирішив, що "у доданих до клопотання матеріалах не міститься будь-яких належних доказів на підтвердження того, що відомості, які свідчать про необхідність запитуваних відомостей для потреб досудового розслідування, та які б доводили суттєве значення цих документів в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження" і заборонив використання переписки як доказу.

Рішення суду оскарженню не підлягає.

Також "Наші гроші" зазначають, що після цього рішення суду у Єдиному реєстрі судових рішень не фігурує жодне рішення щодо кримінальної справи 52015000000000013, у рамках якої розслідуються можлива крадіжка сотень мільйонів на ОПЗ.

У свою чергу керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін на своїй сторінці у Facebook написав, що це розслідування блокує президент Петро Порошенко, оскільки у ньому фігурують наближені до нього люди.

На думку Шабуніна, такі справи повинні розглядатися у спеціально створених антикорупційних судах.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування