Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Парубій: в ТСК щодо офшорів більше політики, ніж бажання розібратися

Вівторок, 24 травня 2016, 15:03

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій вважає, що політики, які вимагають створення тимчасової слідчої комісії з питань розслідування офшорних скандалів, більше піаряться, ніж зацікавлені у результаті.

Таку думку він висловив в інтерв'ю "Українській правді".

На запитання, які результати спікер очікує від діяльності ТСК щодо офшорів, якщо за її створення проголосують депутати, він зазначив:

"Моя позиція — я бачу там більше політики, ніж бажання розібратися в ситуації".

Парубій нагадав, що в комітеті з питань податкової та митної політики працює робоча група, яка має розробити і винести на розгляд єдиний спільний законопроект, "щоб питання по офшорах взагалі зняти".

"Це професійна і важка робота. Я більше вірю в результат робочої групи професіоналів, менше вірю в політичні шоу", – зазначив спікер.

Як відомо, на засіданні парламенту 20 травня Парубій заявив про можливість зареєструвати проект постанови щодо створення ТСК з питань розслідування офшорних скандалів.

Після цього фракція "Радикальна партіїя" Олега Ляшка розблокувала парламентську трибуну.

10 травня під час погоджувальної ради з вимогою створити таку ТСК крім Ляшка виступили також Єгор Соболєв з "Самопомочі" та лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко. У свою чергу Парубій заявив, що закон про ТСК ще не готовий і перебуває на стадії обговорення.

Друга хвиля панамських документів показала, що до офшорів причетні сотні українців.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...