Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Меджліс закликає світ відреагувати на зникнення в Криму

Четвер, 26 травня 2016, 12:45

Меджліс кримськотатарського народу закликає президента України, міжнародні організації та інші країни вплинути на РФ для негайного припинення в Криму масових порушень прав кримськотатарського народу, а саме викрадень, вбивств, обшуків і затримань.

Про це йдеться в заяві Меджлісу.

Там нагадали, що 24 травня в Бахчисараї був викрадений член Координаційної ради Всесвітнього конгресу кримських татар, член Бахчисарайського регіонального меджлісу 30-річний Ервін Ібрагімов. Камерами зовнішнього спостереження зафіксовано кілька невідомих осіб, імовірно, у формі силових структур Російської Федерації, що силоміць садять Ервіна Ібрагімова в мікроавтобус.

Із березня 2014 року в тимчасово окупованому Російською Федерацією Криму зафіксовано більше двох десятків випадків насильницького викрадення кримських татар, деякі з них згодом були знайдені мертвими зі слідами фізичних тортур. Жоден з цих злочинів не було належним чином розслідувано, наголошується в заяві.

"Меджліс кримськотатарського народу закликає ЄС, Раду Європи, інші міжнародні організації, уряди держав-членів ООН на період до деокупації Криму реагувати на кожен скоєний російською окупаційною владою злочин на півострові розширенням економічних санкцій щодо Росії і посиленням її політичної ізоляції", - заявляє Меджліс.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...