Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тука: доведеться поступово знімати блокаду з Донбасу

Понеділок, 30 травня 2016, 02:46
Тука: доведеться поступово знімати блокаду з Донбасу

Заступник міністра з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, заявив, що "емоційне" рішення про блокаду Донбасу було справедливим на короткостроковому етапі, але перетворилося в "дурість і недалекоглядність" в перспективі.

Про це він повідомив в інтерв'ю ZN.UA.

Тука зазначив, що з непідконтрольними територіями існує безліч економічних зав'язок, і без реального скрупульозного пошуку альтернатив "навіть починати розмову про якесь відсікання - лукавство або некомпетентність".

"У момент, коли почалися активні бойові дії, коли гинули сотні наших солдатів, коли утворилася лінія розмежування, Україна прийняла для себе досить різке рішення - відмовитися від поставок на окуповані території води, їжі, перекрила фінансові та соціальні потоки. Я на той момент не був причетний до цих рішень, але як людина, як громадянин їх підтримував", - сказав він.

На його думку, цей крок, справедливий на якомусь короткостроковому етапі, перетворився в "дурість і недалекоглядність" в перспективі.

"Розум так і не взяв гору. Емоції розгубленої держави, що не трансформувалися в довгострокову стратегію, якщо кому і послужили службу, то ворогові - Росії, яка зайшла на окуповані території рублем і товаром. А також нашому рідному корупціонеру і контрабандисту, оперативно сівши на потоки і схеми блокпостів і бюджету", - додав Тука.

Він також зазначив, що говорячи про реінтеграцію, Україні доведеться поступово відкривати торгові шлюзи і знімати блокаду, а також додатково боротися і з рублем, і з російськими виробниками.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...