Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Раді вимагають від Порошенка роз’яснень щодо Григоришина

Вівторок, 31 травня 2016, 13:22

Депутат від "Радикальної партії" Ігор Мосійчук вимагає від президента роз’яснень щодо інформації про можливе надання Костянтину Григоришину українського громадянства.

Відповідне звернення до Петра Порошенка він озвучив у Верховній Раді.

"Наша фракція хоче звернутися до президента для отримання роз’яснень щодо надання Григоришину громадянства", – сказав Мосійчук.

"Тому що нація має знати, за які заслуги перед державою і нацією особа, яка, по суті, ведучи бізнес у Криму і на окупованій частині Донбасу, сприяє фінансуванню окупантів і терористів, отримала українське громадянство", – заявив він.

"Нація мусить знати – коли герої-іноземці, які захищають нашу країну, отримують українське громадянство і захист від переслідування на території Російської Федерації", – додав Мосійчук.

30 травня Державна міграційна служба України повідомила, що громадянин Російської Федерації та Республіки Кіпр, мільярдер Костянтин Григоришин попросив про набуття громадянства України у спрощеному порядку, адже народився на території України.

На сайті президента України поки немає указу про надання громадянства Григоришину.

У Росії Григоришина звинувачують в організації ухилення від сплати податків на майже 675 млн рублів, він почав відшкодовувати збитки бюджету РФ.

Російський суд заочно арештував Григоришина – і 27 травня це рішення визнали законним.

Глава МВС України Арсен Аваков у листопаді 2015 року заявив про розслідування справ щодо Григоришина, а через місяць уточнив, що вони не належать до підслідності МВС, а Фіскальної служби, бо стосуються фінансових порушень Сумського НВО ім. Фрунзе і "Укренерго".\

Григоришин запевняв, що в Україні справ проти нього не ведуть.

У міграційній службі зазначили, що наявність кримінального провадження не є підставою для відмови у наданні громадянства України за територіальним походженням.

Григоришин – уродженець Запоріжжя, він володіє активами в Україні, є основним акціонером ПАТ "Сумське НВО імені М. В. Фрунзе", також володіє 75% акцій найбільшого в Східній Європі виробника трансформаторів "Запоріжтрансформатор", енергетичними компаніями в Україні.

За даними Forbes, Григоришин в 2015 році обіймав 75-ю позицію в рейтингу найбагатших бізнесменів Росії зі статком у $1,1 млрд.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...