Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Опоблок" намагається зняти Петренка, НФ вважає це помстою

Середа, 15 червня 2016, 10:18

У Верховній Раді зареєстрували проект постанови про звільнення Павла Петренка з посади міністра юстиції.

Депутати фракції "Опозиційний блок" Юрій Воропаєв, Олександр Вілкул, Михайло Папієв, Олександр Долженков, Василь Німченко, а також позафракційний Андрій Деркач та представник групи "Відродження" Геннадій Бобов внесли його 14 червня.

Раніше Деркач пояснював "Інтерфакс-Україна" свою ініціативу тим, що Петренко нібито використовує своє службове становище в політичній боротьбі, залишаючи до "псевдореволюційного шабашу" правоохоронні органі.

Він звинуватив міністра в "систематичних порушеннях законів України, ігноруванні конституційних прав і свобод громадян, сприянні корупційної діяльності керівників Мінюсту, втручанні в роботу судової системи, протиправному тиску на Конституційний Суд".

За твердженням Деркача, "квінтесенцією неадекватності пана Петренка стала його заява від 10 червня, коли він, розповідаючи про основне завдання закону "Про очищення влади", наголосив: "Головне було не допустити сценарію 2005-2006 років, коли представники Партії регіонів повернулися до влади".

"Інакше кажучи, міністр юстиції… визнав свою участь у використанні закону про люстрацію в політичній боротьбі", – заявив депутат.

Деркач також попередив, що "усі ці протиправні дії посадових осіб документуються, вивчаються й найближчим часом будуть спрямовані в порядку інформації послам G20 і керівництву Ради Європи й ЄС".

Він додав, що міжфракційне об'єднання "Заборонено забороняти" готове звертатися в європейські інституції й залучати європейських депутатів для розробки юридичних процедур запровадження персональних санкцій у відношенні посадових осіб України, які втручаються в роботу судів, використовують бійців у політичній боротьбі тощо.

"Народний фронт" заявив, що ця постанова – найкраща оцінка дій Петренка, який є членом цієї партії.

"Поплічники Януковича, які сьогодні окопалися в українському парламенті, продовжують готувати реванш. Ці негідники – надійне опертя для Путіна у нашому тилу", – йдеться у заяві "Народного фронту".

"Після невдалої спроби скасувати руками скомпрометованого Конституційного Суду закон про очищення влади, Опоблок та "регіонали" з інших фракцій зареєстрували постанову про відставку міністра юстиції, члена "Народного фронту" Павла Петренка", – зазначили в НФ.

На думку соратників Петренка, "істерика екс-"регіоналів" як ніхто і ніщо інше свідчить про ефективність ініціатив та рішень Павла Петренка і його підлеглих щодо люстрації, судової реформи, мільярдних позовів України до Росії у міжнародних судах".

"Це – помста "регіоналів" і за проєвропейську реорганізацію сфери юстиції, яка позбавила десятки тисяч корупціонерів-"схемачів" можливостей для заробітку на хабарах. Дії Мін`юсту неодноразово отримували схвальні оцінки активістів громадянського суспільства і наших західних партнерів", – заявив "Народний фронт".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...