Луценка просять вимагати в Порошенка докази, що бізнес він не веде

П'ятниця, 17 червня 2016, 13:21

Депутат фракції "Батьківщина" Ігор Луценко закликає генпрокурора Юрія Луценко офіційно попросити в президента Петра Порошенка довести, що він не займається бізнесом.

Відповідне депутатське звернення Ігор Луценко озвучив із трибуни Верховної Ради.

"7 квітня я звернувся до Служби безпеки України з депутатським зверненням, у якому містилася вимога скласти протокол про вчинення президентом Петром Порошенком адміністративного правопорушення", – сказав він.

"Вимога мотивувалася тим, що Петро Олексійович не виконав вимоги закону про запобігання корупції і не передав належних йому корпоративних прав суб’єкту підприємницької діяльності, який має відповідну ліцензію", – уточнив Ігор Луценко.

"Іншими словами, я вимагав, щоб Порошенка оштрафували за те, що він продовжує працювати бізнесменом, а не президентом", – заявив депутат.

Відповіді по суті свого звернення він не отримав.

"Натомість за мене особисто взялася Генпрокуратура. За підписом одного з заступників нинішнього генпрокурора, який був заступником попереднього, я отримав прохання надати інформацію про те, чи сам я виконав вимоги закону про запобігання корупції, чи передав, заступаючи на посаду нардепа, іншій особі належне мені підприємство "Мистецький простір", – сказав Ігор Луценко.

"Повідомляю, що я, на відміну від президента Порошенка, не займаюся підприємницькою діяльністю і не переховую належні мені підприємства в офшорних юрисдикціях. "Мистецький простір" було зареєстровано мною в 2011 році за відомою кожному киянину адресою Грушевського, 4-б, для того, щоб перешкодити українофобу Дмитру Табачнику, котрий був на той час віце-прем’єр-міністром, зруйнувати пам’ятку історії", – сказав він.

"Заступаючи на посаду нардепа, я виконав вимоги антикорупційного законодавства і передав управління іншій особі", – відзвітував Ігор Луценко.

Він попросив свого однофамільця в ГПУ зайнятися бізнесом президента:

"Прошу Юрія Луценка й ту саму людину, яка пише мені з ГПУ листи, звернутися до Порошенка з листом аналогічного змісту – і попросити надати докази того, що Порошенко виконав вимоги закону про запобігання корупції і передав належні йому корпоративні права відповідному суб’єкту підприємницької діяльності".

"Про відповідь Петра Порошенка прошу повідомити мене у строк, встановлений законом про статус народного депутата України", – звернувся він до генпрокурора

Як відомо, Порошенко після вступу на посаду президента відмовився продавати "5 канал", а корпорацію "Roshen" передав у "сліпий траст" родини Ротшильдів за посередництвом офшорної компанії. Порошенко запевняв, що на час президентства втратив вплив на "Roshen".

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування